انواع تشنج
برخالف تصور عامه از تشنج که تشنج را به صورت لریزدن، کف کردن دهان ،گاز گرفتن زبان و .. میبنند، تشنج همیشه قابل دیدن نیست. تشنج ممکن است فقط یکبار اتفاق بیافتد ، ممکن است دوره ای باشد و یا ممکن است بصورت مزمن برای همیشه همراه فرد باشد. در ادامه به بررسی هر کدام می پردازیم.
1) تشنج های خفیف یا خاموش: این تشنج ها معموال قابل مشاهده نیستند و با نوار مغز مشخص می شوند. علایم آن شامل پلک زدن سریع یا خیره شدن به مدت چندثانیه است. این دسته تشنج ها بعضی وقت ها حتی تا دوران مدرسه نیز تشخیص داده نمی شوند و اولین نفری که از وجود آن اگاه می شوند معلمان هستند. کودکانی که سرکلاس بطور ناگهانی تا چند دقیقه به یک جا خیره هستند و در آن لحظه نسبت به کلاس تمرکز و آگاهی ندارند باید مورد توجه ویژه قرار بگیرند
2)تشنج های کلونیک: این تشنج ها باعث پرش عضلانی یا سفت شدن عضلات بازو و پا می شوند.
3)تشنج های میوکلونیک: قسمت بالایی بدن نوزاد به طور ناگهان به سمت بالا و جلو پرتاب می شود یا به صورت پرتاب شدن پاها با زانوی خم به سمت شکم دیده می شوند .
4)تشنج های تونیک: با سفت شدن بدن نوزاد و چرخش سر یا چشم ها به یک سمت دیده می شود.
5)کودک به طور ناگهانی فعالیتی را که درحال انجام بود را متوقف می کند مثلا هنگامی که دارد شیر می خورد ناگهان دست از مکیدن برمی دارد و به همان وضع باقی می ماند( و نسبت به محیط اگاهی ندارد) .هرچه مادر نوزاد را تکان دهد یا بازی کند نوزاد واکنشی به مادر نشان نمی دهد.
پیام بگذارید