• 0933-1853918
  • 0263-2717337

استئوآرتریت چیست؟

مقدمه

استئوآرتریت یک بیماری دژنراتیو مفصلی است که می تواند بسیاری از بافت های مفصل را تحت تاثیر قرار دهد. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، این تا حد زیادی شایع ترین شکل آرتریت است که بیش از 32.5 میلیون بزرگسال در ایالات متحده را تحت تاثیر قرار می دهد.

از نظر تاریخی، استئوآرتریت (OA) به عنوان یک وضعیت “ساییدگی و پارگی” شناخته می شد که به طور کلی با افزایش سن مرتبط است. اما اکنون می دانیم که این بیماری کل مفصل از جمله استخوان، غضروف، رباط ها، چربی و بافت های پوشاننده مفصل (سینوویوم) است. استئوآرتریت می تواند غضروف را تخریب کند، شکل استخوان را تغییر دهد و باعث التهاب و در نتیجه درد، سفتی و از دست دادن تحرک شود.

OA می تواند هر مفصلی را درگیر کند، اما معمولاً دست ها، زانوها، باسن، کمر و گردن را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم و نشانه‌های آن معمولاً در افراد بالای 50 سال بیشتر ظاهر می‌شود، اما استئوآرتریت می‌تواند بر افراد جوان‌تر نیز تأثیر بگذارد، به‌ویژه افرادی که قبلاً آسیب مفصلی داشته‌اند، مانند پارگی ACL یا منیسک. معمولاً در طول زمان به آرامی ایجاد می شود، اما پس از چنین آسیبی، می تواند بسیار سریعتر و در عرض چند سال توسعه یابد. OA یک بیماری پیری اجتناب ناپذیر نیست. برخی از مردم هرگز آن را توسعه نمی دهند.

هیچ درمانی برای OA وجود ندارد، اما راه هایی برای مدیریت OA وجود دارد تا درد را به حداقل برسانید، فعالیت های بدنی را ادامه دهید، کیفیت زندگی را حفظ کنید و تحرک داشته باشید.

علت ایجاد بیماری

عواملی که ممکن است به توسعه OA کمک کنند عبارتند از

سن. خطر ابتلا به OA با افزایش سن افزایش می یابد و علائم به طور کلی، اما نه همیشه، در افراد بالای 50 سال ظاهر می شود.
آسیب مفصل. شکستگی استخوان یا پارگی غضروف یا رباط می تواند منجر به OA شود، گاهی اوقات سریعتر از مواردی که آسیب آشکاری وجود ندارد.
استعمال مفرط. استفاده مکرر از مفاصل مشابه در یک شغل یا ورزش می تواند منجر به OA شود.
چاقی. اضافه وزن باعث افزایش استرس و فشار روی مفصل می شود، به علاوه سلول های چربی باعث التهاب می شوند.
ناهنجاری های اسکلتی عضلانی. ناهماهنگی ساختارهای استخوانی یا مفصلی می تواند به رشد سریعتر OA کمک کند.
عضلات ضعیف اگر عضلات حمایت کافی از مفصل را ارائه نکنند، هم ترازی ضعیف می تواند منجر به OA شود.
ژنتیک افراد دارای اعضای خانواده که OA دارند بیشتر احتمال دارد به آن مبتلا شوند.
جنسیت. زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به OA هستند.
فاکتورهای محیطی. عوامل خطر محیطی قابل اصلاح شامل مواردی مانند شغل فرد، سطح فعالیت بدنی، قدرت عضله چهارسر ران، وجود یا عدم وجود آسیب قبلی مفصل، چاقی، رژیم غذایی، هورمون های جنسی و تراکم استخوان است.

علایم شامل چه مواردی می شود؟

علائم معمولاً در طول زمان ایجاد می شوند نه اینکه ناگهانی ظاهر شوند. 

درد در مفصل در حین فعالیت، پس از

فعالیت طولانی مدت یا در پایان روز.

سفتی مفاصل معمولاً اول صبح یا بعد از استراحت رخ می دهد.

محدوده حرکتی محدودی که ممکن است پس از حرکت از بین برود.

صدای کلیک یا ترکیدن هنگام خم شدن مفصل.

تورم در اطراف مفصل.

ضعف عضلانی اطراف مفصل.

بی ثباتی مفصل (مانند بیرون آمدن زانو).

استئوآرتریت ممکن است قسمت های مختلف بدن را به روش های مختلف تحت تاثیر قرار دهد.

درد در ناحیه کشاله ران یا باسن و گاهی در قسمت داخلی زانو یا ران.

احساس «خراشیدن» یا «خراشیدن» هنگام حرکت دادن زانو.

رشد استخوانی (خار) در لبه مفاصل می تواند باعث شود انگشتان متورم، حساس و قرمز شوند، گاهی اوقات با درد در انتهای انگشت شست.

 درد و حساسیت در انگشت شست پا، همراه با تورم احتمالی در مچ پا یا انگشتان پا

درد، کاهش تحرک، عوارض جانبی داروها و سایر عوامل مرتبط با استئوآرتریت می تواند منجر به عوارض سلامتی شود که توسط خود بیماری ایجاد نمی شود.

چاقی، دیابت و بیماری های قلبی

مفاصل دردناک، به ویژه در پاها، مچ پا، زانو، لگن یا پشت، ورزش را سخت‌تر می‌کنند. اما فعالیت بدنی نه تنها کلید مدیریت علائم OA است، بلکه می تواند به جلوگیری از افزایش وزن که می تواند منجر به چاقی شود نیز کمک کند. اضافه وزن یا چاقی می تواند منجر به ایجاد کلسترول بالا، دیابت نوع 2، بیماری قلبی و فشار خون بالا شود.

سقوط

تحقیقات نشان می دهد که افراد مبتلا به OA بیشتر از افراد بدون استئوآرتریت زمین خوردن و خطر شکستگی را تجربه می کنند. اگرچه نتایج مطالعه متفاوت است، برخی تحقیقات نشان می‌دهد که ممکن است تا 30 درصد بیشتر زمین بخورند و 20 درصد بیشتر در معرض خطر شکستگی قرار داشته باشند. ابتلا به OA می تواند عملکرد را کاهش دهد، ماهیچه ها را ضعیف کند، تعادل کلی را تحت تاثیر قرار دهد و احتمال افتادن را به خصوص در میان افرادی که OA در زانوها یا لگن دارند، افزایش دهد. عوارض جانبی داروهای ضد درد، مانند سرگیجه، نیز می تواند به زمین خوردن کمک کند

درمان غیردارویی

حرکت بخشی ضروری از طرح درمان OA است. طبق گفته وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، انجام 150 دقیقه ورزش متوسط تا شدید در هفته باید هدف باشد. یک برنامه ورزشی خوب برای مبارزه با درد و سفتی OA دارای چهار بخش است:

تمرینات تقویتی عضلات اطراف مفاصل دردناک را می سازد و به کاهش استرس روی آنها کمک می کند.
ورزش با دامنه حرکتی یا کشش به کاهش سفتی و حرکت مفاصل کمک می کند.
تمرینات هوازی یا کاردیو به بهبود سطح استقامت و انرژی و کاهش وزن اضافی کمک می کند.
تمرینات تعادلی به تقویت عضلات کوچک اطراف زانو و مچ پا کمک می کند و به جلوگیری از سقوط کمک می کند.
قبل از شروع یک برنامه ورزشی جدید با پزشک یا فیزیوتراپیست صحبت کنید.

کاهش وزن

اضافه وزن به مفاصل تحمل کننده وزن، از جمله باسن، زانو، مچ پا، پا و پشت، نیرو و استرس بیشتری وارد می کند و سلول های چربی باعث التهاب می شوند. کاهش وزن اضافی به کاهش درد و کاهش آسیب مفاصل کمک می کند. هر پوند از دست دادن وزن، چهار پوند فشار روی مفاصل پایین تنه را از بین می برد.

فیزیوتراپی و دستگاه های کمکی
فیزیوتراپیست ها، کاردرمانگران و کایروپراکتیک ها می توانند موارد زیر را ارائه دهند:

تمرینات خاصی برای کمک به تثبیت مفاصل و کاهش درد.
اطلاعاتی در مورد درمان های طبیعی و محصولاتی که می توانند درد را کاهش دهند.
دستورالعمل برای سهولت حرکت و محافظت از مفاصل.
بریس، درج کفش یا سایر وسایل کمکی

در کاردرمانی طنین شما می توانید با خیال راحت روند درمان خود را دنبال کنید و زیر نظر بهترین متخصصان توانبخشی باشید.

خودمراقبتی

انجام این عادات می تواند استئوآرتریت را کاهش دهد، به طور کلی سلامت شما را حفظ کند و جراحی را تا حد امکان به تاخیر بیندازد. مهم است که چندین رویکرد مختلف مراقبت از خود را به طور همزمان دنبال کنید. آنها در زیر فهرست شده اند.

حفظ وزن سالم

اضافه وزن باعث بدتر شدن OA می شود. برای حفظ وزن سالم، تغذیه سالم را با ورزش منظم ترکیب کنید.

قند خون را کنترل کنید

بسیاری از افراد مبتلا به دیابت و OA هستند. داشتن سطح گلوکز بالا می تواند غضروف را سفت تر و احتمال شکستن آن را افزایش دهد. ابتلا به دیابت باعث التهاب می شود که غضروف را نیز ضعیف می کند.

محدوده حرکت را حفظ کنید

حرکت داروی مفاصل است. عادت کنید مفاصل خود را در دامنه حرکتی خود قرار دهید، اما فقط تا جایی که باعث درد بیشتر نشود. کشش ملایم، بالا بردن و پایین آوردن پاها از حالت ایستاده یا نشسته، پیاده روی روزانه و سرگرمی هایی مانند باغبانی می تواند کمک کننده باشد. اما به بدن خود گوش دهید و هرگز زیاد فشار نیاورید.

از مفاصل محافظت کنید

هنگام انجام ورزش حتماً بدن خود را گرم و سرد کنید. اگر ورزش می کنید، مفاصل را با دنده مناسب محافظت می کند. از بزرگترین و قوی ترین مفاصل خود برای بلند کردن، هل دادن، کشیدن و حمل استفاده کنید. مراقب قدم های خود باشید تا از سقوط جلوگیری کنید. استراحت و فعالیت در طول روز را متعادل کنید.

آروم باشید

از طریق مدیتیشن، گوش دادن به موسیقی، برقراری ارتباط با دوستان و خانواده، انجام فعالیت‌های سرگرم‌کننده و یافتن راه‌هایی برای استراحت و شارژ، راه‌هایی برای کاهش یا اجتناب از استرس بیابید.

سبک زندگی سالم را انتخاب کنید

خوردن غذای سالم، تغذیه متعادل، سیگار نکشیدن، نوشیدن در حد اعتدال و خواب خوب به شما کمک می کند تا بهترین احساس را داشته باشید.

پیام بگذارید

×

Powered by WhatsApp Chat

× پشتیبانی